Een nieuwe app om je voorschriften en geneesmiddelen te beheren

Dankzij het gebruik van het elektronisch voorschrift, heb je al een tijdje geen papieren bewijs meer nodig om geneesmiddelen in de apotheek af te halen. De arts schrijft de medicatie voor en met jouw identiteitskaart kan je bij de apotheker langsgaan om de medicijnen op te halen. Via de site Mijngezondheid.be kon je al langer die voorschriften zelf digitaal raadplegen op de computer.

Maak je liever gebruik van je smartphone of tablet om je voorschriften te raadplegen dan is de nieuwe app "Mijn Geneesmiddelen" de ideale oplossing.


De app "Mijn Geneesmiddelen"

Sinds deze week is de nieuwe app "Mijn Geneesmiddelen" beschikbaar voor op je smartphone of tablet. Net zoals bij de website Mijngezondheid.be, kan je via de app de voorschriften raadplegen die de arts or tandarts voor u voorschreef. Bij elk geneesmiddel kan u de bijsluiter digitaal raadplegen, het gebruik controleren en de houdbaarheid van het voorschrift nagaan. Daarnaast kan je eveneens zelf een lijstje samenstellen uit te voorschriften die je tijdens je volgend apotheekbezoek wenst op te halen. 

Meer nog, je kan indien gewenst, de voorschriften al eenvoudig naar onze apotheek doorsturen zodat wij ze al kunnen klaarleggen voor jou om op te halen.  


Zijn je gegeven beveiligd?

Om de functies van de app te kunnen gebruiken, moet je inloggen via de app itsme®, die de veiligheid van je gegevens garandeert.