Welkom op onze website!

Hoe kunnen we u van dienst zijn

Vanzelfsprekend hebben we een grote voorraad van geneesmiddelen/vaccins.

Kom zeker langs voor een vakkundig en persoonlijk advies.

Meer unieke of speciale geneesmiddelen kunnen we meestal binnen de 24 uur (of zelfs sneller) voor u klaar leggen.

Sinds kort hebben we ook een schoonheidsspecialiste in dienst die u graag verder helpt bij de keuze van het juiste cosmeticaproduct voor uw huidtype.

We zijn gespecialiseerd in babyvoeding & sportsupplementen. Door het volgen van extra studies, kunnen we u ook gepast helpen bij vragen over fytotherapie en homeopathie.

Naast lichaamsverzorgingsproducten kunnen we u ook adviseren bij gespecialiseerde wondverzorging. Hiervoor werken we samen met verpleegkundigen en enkele gespecialiseerde firma’s.

Verder kan u bij ons terecht voor de verhuur of verkoop van volgende toebehoren: aerosol-toestel, rhino-flow, elektrische borstpomp, babyweegschalen, krukken, rolstoelen, elektrische bedden, wandelstokken, alternerende matras, thermometers, bloeddrukmeters, glucosemeters,...

Gratis COVID-19 vaccinatie in de apotheek

U kan bij ons terecht voor je gratis booster vaccin tegen COVID-19. Ben jij geïnteresseerd in een booster vaccin bij je vertrouwde apotheker? Laat dan hieronder je gegevens achter. 

We nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op voor meer info en/of om een afspraak in te plannen voor je booster bij ons in de apotheek.

Registratie booster vaccin COVID-19

Extra diensten

THUISLEVERING: Woon je in Hoogstraten, maar heb je moeilijkheden om tot bij ons te geraken in de apotheek? Neem gerust met ons contact op zodat we jouw medicatie aan huis kunnen leveren.

PARKING: We beschikken over een privéparking voor onze klanten via de doorrit tussen de apotheek en de bakker.

OPMETEN STEUNKOUSEN:  U kan bij ons ook terecht voor therapeutische compressiekousen. Wij meten graag voor u uw benen op om u van de geschikte steunkousen te voorzien. Het is belangrijk dat dit 's ochtends gebeurd. Kom gerust net na openingstijd even langs zodat één van de collega's u kan verder helpen.

Laat je testen op COVID-19 bij ons in de apotheek

Je kan bij ons in de apotheek terecht voor een snelle antigeentest. We werken hiervoor steeds op afspraak. Via de online tool of telefonisch (03/314 60 04) kunt u een afspraak inplannen.

De testing zelf gebeurt achter de grijze voordeur links van de apotheek. Gelieve op het correcte tijdstip van de afspraak hier aan te bellen. 

Indien u symptomatisch bent, zal de test volledig vergoed worden en moet u zelf niets te betalen. Indien je een COVID Safe Ticket nodig hebt bedraagt de kostprijs €21,72. Gelieve deze vooraf af te rekenen bij ons in de apotheek.

Vergeet uw mondmasker niet!

Wie kan zich laten testen?

  • Symptomatische personen: personen ouder dan 6 jaar met maximaal 5 dagen COVID-19 gerelateerde klachten kunnen getest worden in de apotheek met een sneltest. Wanneer je langer dan 5 dagen symptomen hebt is een sneltest niet betrouwbaar.
  • Reizigers of personen die een evenement wensen bij te wonen en een COVID safe ticket/ COVID certificaat nodig hebben.
  • Terugkerende reizigers die na het invullen van het Passenger Locator Form een CTPC code ontvingen omdat ze zich moeten laten testen.
Boek een afspraak!

Huisapotheker

Bij Apotheek Fransen hechten we enorm veel belang aan persoonlijk advies en een goede opvolging van je medicatie. 

Als jouw huisapotheker begeleiden we je bij het correct gebruik van je geneesmiddelen en maken we een persoonlijk medicatieschema op. Dit medicatieschema vermeldt jouw verschillende geneesmiddelen met hun gebruik en indicatie. Een handig overzicht dus voor thuis. 

Je krijgt niet alleen een afgeprinte versie mee naar huis maar het schema wordt ook met je (huis)arts gedeeld. 

Spreek gerust iemand van ons team hierover aan indien je graag hebt dat wij jouw huisapotheker worden. Op dinsdagnamiddag (13.30u - 19.00u) zijn we steeds met voldoende collega's aanwezig om hier bij ons in de apotheek jouw persoonlijk schema aan te maken, te overlopen of aan te passen waar nodig. 


ApoConnect

Reeds enkele jaren werken wij met de app "ApoConnect". 

Met behulp van deze app kan je eenvoudig:

  • Je medicatie/producten bestellen
  • Je voorschriften doorsturen
  • Je historiek raadplegen
  • Je medicatieschema raadplegen
  • Met ons chatten
  • De beschikbaarheid controleren

Vraag er naar bij je volgende apotheek bezoek!

Download de app

Nuttige informatie

Onder het tabblad "nuttige informatie" vindt u meer uitleg over verschillende Apps, waar u uw elektronische voorschriften kunt terugvinden en enkele veelgestelde vragen. 

U vindt hier ook meer uitleg over rookstopbegeleiding en het opmeten van compressiekousen bij ons in de apotheek.

Nuttige informatie

Instructievideo's

Onder het tabblad 'Instructievideo's" vindt u verschillende filmpjes terug over het correct gebruik van verscheidene geneesmiddelen/inhalators

Instructievideo's

Geschiedenis van onze apotheek.

Apotheek Fransen is opgericht in 1974.

Apothekers Guy en Mimi Fransen - Peeters openen de apotheek op de Vrijheid nummer 170.

In 1981 verhuizen ze naar het huidige pand op Vrijheid 160. Na een aantal jaren wordt de apotheek te klein en wordt ze in 1998 gemoderniseerd en uitgebreid met het naast gelegen pand Vrijheid 158.


Kom meer te weten over ons

maandag

09:00 - 12:30

13:30 - 19:00

dinsdag

09:00 - 12:30

13:30 - 19:00

woensdag

09:00 - 12:30

13:30 - 19:00

donderdag

09:00 - 12:30

13:30 - 19:00

vrijdag

09:00 - 12:30

13:30 - 19:00

zaterdag

gesloten

zondag

gesloten

Ontdek onze producten