Welkom op onze website!


HOE KUNNEN WE U VAN DIENST ZIJN:

Vanzelfsprekend hebben we een grote voorraad van geneesmiddelen/vaccins.

Kom zeker langs voor een vakkundig en persoonlijk advies.

Meer unieke of speciale geneesmiddelen kunnen we meestal binnen de 24 uur (of zelfs sneller) voor u klaar leggen.

Sinds kort hebben we ook een schoonheidsspecialiste in dienst die u graag verder helpt bij de keuze van het juiste cosmeticaproduct voor uw huidtype.

We zijn gespecialiseerd in babyvoeding & sportsupplementen. Door het volgen van extra studies, kunnen we u ook gepast helpen bij vragen over fytotherapie en homeopathie.

Naast lichaamsverzorgingsproducten kunnen we u ook adviseren bij gespecialiseerde wondverzorging. Hiervoor werken we samen met verpleegkundige en enkele gespecialiseerde firma’s.

Verder kan u bij ons terecht voor de verhuur of verkoop van volgende toebehoren: aerosol-toestel, rhino-flow, elektrische borstpomp, babyweegschalen, krukken, rolstoelen, elektrische bedden, wandelstokken, alternerende matras, thermometers, bloeddrukmeters, glucosemeters,...


FARMACEUTISCHE ZORG:

We zetten ook heel wat middelen in om een gepaste farmaceutische zorg te kunnen verlenen. Vraag er zeker naar bij uw volgende bezoek. We maken graag tijd voor u:

1.Persoonlijk medicatieschema

• Via een persoonlijk medicatieschema krijgt u een overzicht van alle gebruikte medicijnen, die u gebruikt. Zo weet u welke dosis en op welk tijdstip u een bepaald geneesmiddel moet innemen.
• Ter verduidelijking staat in de laatste kolom van het schema waarvoor dat medicijn juist dient.
• U krijgt een dubbeltje mee zodat u dat kan meenemen naar elke zorgverstrekker (huisarts, verpleegkundige, kinesist, tandarts, ziekenhuis,…)
• Mits uw toestemming kunnen we deze gegevens elektronisch delen met de andere zorgverstrekkers. Zo kunnen wij een geschikt aanspreekpunt zijn voor u en hen, indien er vragen zijn over uw medicijnen.

2.Opvolgen van uw farmaceutisch dossier

• Deze medicatiehistoriek is voor ons een onmisbaar hulpmiddel voor het opsporen en vermijden van geneesmiddel-gebonden problemen, dubbelmedicatie, onvoldoende therapietrouw en anderzijds om u advies te kunnen geven aangepast aan uw medicatie, allergieën en voorgeschiedenis.
• Uw historiek wordt bij elke verstrekking automatisch bijgewerkt en bijgehouden in onze apotheeksoftware.
• De meeste patiënten vragen ons ook om deze gegevens te delen met andere apotheken via het gedeeld farmaceutisch dossier. We leggen u graag de voordelen uit in onze apotheek


We zijn al voor vele van onze patiënten hun vaste HUISAPOTHEKER. Wenst u ook een persoonlijk begeleiding afgestemd op uw noden, laat het ons weten. Meer info vindt u terug op http://www.apb.be/SiteCollectionDocuments/ALL%20PARTNERS%20ACCESS%20DOC/APB-Flyer%20NL.pdf

3.Individuele medicatie verdeling

• We verkopen medicatiedozen per dag of per week zodat u thuis, zelf of eventueel met de verpleegkundige, uw medicatie kan op voorhand al kan klaarleggen in de doosjes. Dit zorgt voor minder fouten en anderzijds kan u zelf controleren of u alle medicijnen al op de juiste momenten hebt ingenomen.
• Indien u dit wenst kunnen we voor u de medicatie verdelen per innamemoment per dag.

4.Levering aan huis

• Bepaalde ziekte, ouderdom en/of bepaalde aandoeningen kunnen er voor zorgen dat u onmogelijk zelf de geneesmiddelen in de apotheek kan ophalen noch dat er iemand dat in uw plaats kan komen doen.
• In zulke omstandigheden kan de apotheker medicatie aan huis bezorgen indien aan volgende voorwaarden is voldaan:
i. U woont in gemeente waar onze apotheek gevestigd is
ii.U bent klant in onze apotheek
iii.U verkeert in de onmogelijkheid om de medicatie zelf af te halen en u hebt ook niemand die de medicatie voor u kan ophalen.

GESCHIEDENIS VAN ONZE APOTHEEK

Apotheek Fransen is opgericht in 1974.
Apothekers Guy en Mimi Fransen - Peeters openen de apotheek op de Vrijheid nummer 170.

In 1981 verhuizen ze naar het huidige pand op Vrijheid 160. Na een aantal jaren wordt de apotheek te klein en wordt ze in 1998 gemoderniseerd en uitgebreid met het naast gelegen pand Vrijheid 158.

Zoon Joeri (afgestudeerd als apotheker in 1999 en huidig apotheker titularis) komt het team versterken na 4-tal jaar gewerkt te hebben in apotheek Breedenraedt te Antwerpen.

In 2008 komt farmaceutisch technisch assistente Hanne Melis bij het team en kan Guy zich meer toeleggen op de pure administratie en wordt Joeri Apotheker Titularis van de apotheek.
Na een zeer geslaagde stage, begint apothekeres Katelijne Stoffels in 2011 ook bij ons te werken.
Als in 2016 ook Karen Verstraelen (farmaceutisch technisch assistente) het team komt vervoegen, kan ook Mimi terug meer gaan genieten van haar vrije tijd en kleinkinderen. Zij valt echter ook nu nog met veel plezier in wanneer nodig.

Half augustus 2018 gaat apothekeres Katelijne dichter bij huis werken en we danken haar alvast voor de 7 mooie jaren bij ons in de apotheek.
In haar plaats zal apothekeres Jolien Diels uit Hoogstraten ons team versterken. Met een grote gedrevenheid en luisterbereidheid zal ze jullie verder helpen.

Op 13 december 2018 is Mimi onverwachts gevallen op straat. De reanimatie door omstaanders en MUG heeft echter niet meer kunnen helpen. Ze was helemaal niet ziek en daarom komt haar overlijden als shock voor ons. We danken alle mensen voor de warme steunbetuigingen die we op allerlei manieren hebben ontvangen en proberen ons nu op te trekken aan de mooie herinneringen aan haar.

Begin 2020 laat Hanne ons weten dat ze meer in de specifieke zorg wil gaan werken. We danken haar voor de 12 mooie jaren in onze apotheek.

Vanaf 1 september 2020 komt apothekeres An Bastyns ons team versterken. Met haar jarenlange ervaring in verschillende apotheken zal ze jullie vlot verder kunnen helpen met al jullie vragen.

This website uses cookies on its website to provide you with an optimal user experience. We can also record and analyze the behavior of visitors. With this anonymous information about your website use you help us to improve the website.